Stichting wil invoering van verbeterde sanitaire technologieën


Ecosan1Brood van het Leven Development Foundation, een non-gouvernementele organisatie (NGO) met aandacht voor water, sanitatie en milieu programma’s, heeft opgeroepen tot sensibilisering en het gebruik van verbeterde sanitaire technologieën.

De uitvoerend directeur, de heer Babatope Babalobi vertelde de News Agency of Nigeria (NAN) in Abuja onlangs dat de technologieën die essentieel was geworden in het licht van de toenemende bezorgdheid over de dalende waterpeil in sommige delen van het land.

Hij merkte op dat verbeterde lage kosten sanitaire technologieën vraagstukken van klimaatverandering, ontoereikende watervoorziening en sanitatie enorme uitdagingen in de meeste delen van het land zou aanpakken.

“Er zijn veel technieken om toegang watervoorziening en sanitaire voorzieningen; blik op sanitatie bijvoorbeeld:

“Er zijn een heleboel van sanitaire technologie, mensen zijn niet eens praten over je flush watersysteem.

“Nieuw denken internationaal is omdat het water te spoelen is niet meer daar, je besteedt 10 liter om gewoon spoelen, het plassen, je 10 liter gebruiken om te spoelen.

“Mensen zijn nu spreken van waterloze toiletten; mensen praten over urine afleiding toiletten, eco-sanitaire, de aard van de wc die je gaat gebruiken zonder water.

“De middelen zijn er. Ik ging naar een internationale bijeenkomst, de toiletten ze voorzien bijvoorbeeld, zetten ze zaagsel daar en zaagsel kan absorberen water, dus bij het plassen het absorbeert het.

“Maar hier zijn we bouwen toiletten en we moeten 10 liter water te spoelen en het water is er niet;. Natuurlijk de toiletten niet kan werken als er geen duurzame watervoorziening”

“Dus de overheid heeft om te komen en te verlichten mensen over deze nieuwe sanitatie technologieën.”