BDL zet omgekeerde osmose-installaties bij Nalgonda


ecosan2Bharat Dynamics Limited, een Defensie overheidsbedrijf uitgebreide ondersteuning aan Naandi Foundation, een NGO om veilig drinkwater te verstrekken aan bewoners in en rond Narayanpur en Jangoan van Narayanpur Mandal en Peepal Pahad van Choutuppal Mandal, district Nalgonda van Andhra Pradesh.

Dr. NK Raju, executive director (P & A), BDL, ingehuldigd twee omgekeerde osmose (RO) planten op Narayanpur en Jangoan van Narayanpur Mandal tot drinkwater leveren tegen nominale kostprijs van 10 paisa per liter.

Vier activiteiten zijn gestart om de voordelen uit te breiden tot ST, SC en OBC bevolking en in specifieke, de Lambada stam bevolking. Een onder hen is veilig drinkwater en BDL stelt voor door te brengen rond `63 lakh aan dit project. Naast het bieden van veilig drinkwater, BDL in samenwerking met Help Age India, loopt men Mobile Medicare Eenheid om de behandeling te geven aan bejaarden met gratis distributie van geneesmiddelen. In samenwerking met Action for Food Production (AFPRO), wordt BDL bezig met het verstrekken van eco-sanitaire toiletten en ongeveer 212 toiletten werden in het boekjaar 2012-13 afgerond. In samenwerking met The Akshayapatra Stichting BDL is het verstrekken van Mid-dag maaltijd om 15 scholen in Patancheru Mandal, Medak district. Bedrijf stelt voor door te brengen rond `3,50 Crore over deze projecten.