Menselijk afval omzetten in mest


Ukunda, Kenia: Beneden in Ukunda bij Darad Montessori Basisschool, de technologie is aan het werk in het behoud van menselijk afval en waardoor het nuttig in boerderijen. Het was moeilijk in het begin en zelfs leraren op de school weigerde de producten van dergelijke bedrijven te gebruiken. Maar met de tijd ze hebben geleerd om de onderneming te waarderen.

Latrines de school zijn verschillend in wat de hoofdonderwijzer, George Agaya verwijst als urine afleiding uitdroging toiletten in een ecosan (economisch sanitatie) proces.

“Het is een economische sanitatie als het bespaart het milieu en maakt ons bezuinigen op voedsel kosten,” zegt hij. Latrines hebben hier twee kamers voor menselijk afval.

De kruk gaat naar de twee voeten put eronder terwijl urine gaat naar een opvangtank.

Opvangtank

In de latrine, is er een lepel bij de hand tot as dat de ontlasting naar beneden de put volgt schep. De techniek erachter is dat de as van de bacteriën te doden dus geen slechte geur. Over de urine tanks, er een meter aan het eind van elke tunnel die bepaalt of de urine ontleed na zes maanden. Dit geeft richting over de vraag of het product is klaar voor gebruik in de top-dressing. Mr Agaya zegt dat vanwege de ontleding, het afval ontbreekt urinezuur, die schadelijk gewassen.

“De kruk wordt ook vanuit de pits na vol en door de as, is er geen vocht om het geur en de kleur ook veranderd moeten wit. Na het verzamelen, is het klaar om direct te worteloppervlak gewassen ‘worden toegepast, “legt hij uit.

Hoewel de bouw van de latrines is duur, het onderhoud is goedkoop omdat er geen chemicaliën toegepast en de heer Agaya zegt ze besteed Sh1.2 miljoen via een sponsoring door een groep leerlingen uit Duitsland zelf engineers bellen zonder grenzen.

Niet gemakkelijk

De heer Agaya zegt dit was niet makkelijk als ze moest elke speler die leraren, leerlingen, de regering en de ouders in gedachten houden dat de regio is de islam-gedomineerde opgenomen overtuigen. “We hebben een zeer grondige sensibilisering voor alle belanghebbenden voordat zij konden aanvaarden. Zelfs nieuwe opnames wordt geleerd van het project, “zegt hij.

Hij eerst geplant maïs, die gekiemde, tot ieders verbazing en wanneer het rijp was dat ze allemaal van genoten. “Na het eten, vertelde ik hen dat het ‘dat mais”. Ik gebruikte het op groenten die ze weigerde ook maar na het eten, hebben ze volledig omarmd de technologie, “concludeerde hij.