Ontgraven van de grondwaarde


Gezonde bodem konden onze beste hoop in het gezicht van de klimaatverandering, voedselcrisis en het verlies aan biodiversiteit zijn.

De bodem is de meest diverse ecosystemen op de planeet. Slechts een theelepel bevat wel een miljard bacteriën die vitale diensten voor de groei van planten te ondersteunen en de talloze wezens die voeden hen. Zonder gezonde bodem, alles van de menselijke gezondheid en voedselzekerheid aan de veerkracht en de biodiversiteit van de planeet is in gevaar.

De aarde onder onze voeten is zo belangrijk dat geomorphologist David R. Montgomery, auteur van Dirt: De Erosie van Beschavingen, wat de kwaliteit en de overvloed als een maatstaf voor de vraag of verenigingen floreren of bot. In het verleden, mensen met een slechte kwaliteit van de aarde meestal geconfronteerd met het vooruitzicht van afnemende in de macht of de overgang naar een betere gronden.

“In de wereld van vandaag, we zijn bijna geen plekken om verder te gaan naar,” zegt Montgomery. “De enige optie is om veerkrachtig gronden te ontwikkelen.”

Echter, heeft de moderne landbouw creëerde een paradox. Aan de ene kant hebben innovaties in machines, irrigatie en kunstmest gewasopbrengsten gestimuleerd dramatisch, waardoor het mogelijk is tot het ruimen van steeds grotere hoeveelheden uit kleinere stukken aarde. Volgens de Voedsel-en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO), de landbouwproductie wereldwijd is twee en een half tot drie keer groter dan het was slechts 50 jaar geleden, ook al is de hoeveelheid land onder cultuur is toegenomen met slechts 12 procent. Aan de andere kant kan de technologieën die deze prestaties te bereiken schadelijk zijn voor land en water, en al te vaak ondermijnen de centrale bron van deze overvloed: de bodem. Een kwart van de wereldwijde productie van levensmiddelen bestemde gronden zijn afgebroken of het hoofd in die richting, aldus de FAO.

In de afgelopen decennia is de conventionele aanpak van uitgeputte bodems geweest zich te wenden tot externe inputs, zoals grotere hoeveelheden kunstmest en irrigatie, om gewassen te induceren om te groeien tegen de kansen. Deze strategieën kunnen de productie en de winst te verhogen op de korte termijn, maar, zegt bodemkundige Rattan Lal van de Ohio State University, een effectieve oplossing vereist een lange-termijn perspectief.

Lal stelt dat het niet alleen mogelijk om onze “misbruikt en genomen-voor-verleende” bodems te herstellen – maar dat de inspanningen om de aarde te profiteren veel meer dan alleen onze eigen voedselketen te besparen en te doen herleven. Gezonde bodem levert ook een scala van essentiële ecosysteemdiensten, hoog onder hen is de absorptie van atmosferische kooldioxide. Als het gaat om strategieën voor het oplossen van de complexe vergelijking van het tegengaan van klimaatverandering, behoud van de biodiversiteit en de bescherming van de menselijke veiligheid, behoud en restauratie bodem zijn “low-opknoping fruit ‘, zegt Lal.

Terwijl de industriële landbouw kan een van de centrale daders in afbrekende bodem, behoud van deze bron betekent niet noodzakelijk een einde aan de hoge opbrengsten en winsten verkregen door intensieve methoden. Matt Liebman is een landbouwingenieur aan de Iowa State University, met expertise in de geïntegreerde bestrijding van plagen, een aanpak die lijkt op het milieu tot een deel van het werk van synthetische herbiciden, pesticiden en meststoffen te bereiken.

Op de 22 hectare van de experimentele Marsden Farm, Liebman en zijn team plantte drie percelen met verschillende bouwplannen. De eerste was een conventionele rotatie van maïs en soja, verhoogd met vaste dosis chemicaliën, een cyclus typisch Amerikaanse Midwest. Op een andere, zij plantten een driejarige cyclus die ook haver, en, op de derde, een vierjarige cyclus die alfalfa gekenmerkt als goed. De langere rotaties ook geïntegreerd vee, wiens mest werd toegepast als meststof. Deze percelen kreeg ook chemische inputs, maar in verstandige hoeveelheden, dienen “als krachtige hulpmiddelen waarmee om af te stemmen, in plaats van rijden, agro-ecosysteem prestaties,” Liebman en zijn onderzoeksteam verslag.

De resultaten van de negen jaar experimenteren, afgelopen najaar gepubliceerd in het tijdschrift PLoS One, waren dramatisch. In de meer diverse rotaties, in vergelijking met de conventioneel geteelde plot, de opbrengsten waren hoger, werd het gebruik van herbiciden verlaagd met maximaal 88 procent, het niveau van zoetwater toxiciteit (veroorzaakt door chemische run-off) waren 200 keer lager, en de winsten waren gelijkwaardig. Er is geen one-size-fits-all oplossing in de landbouw – en enkele sterke weerstand tegen verandering – maar de studie suggereert dat ecosysteemdiensten kan vervangen een deel van de afhankelijkheid van chemische inputs, het behoud van de bodem, het produceren van voedsel en onderhouden boerderij winst.

Een staat weg in Salina, Kansas, hebben de onderzoekers decennia het verfijnen van de idee dat de sleutel tot gezondheid bodem is niet een kwestie van inputs doorgebracht, maar houden de grond goed bedekt. Plantaardige geneticus en agrarische filosoof Wes Jackson beweert dat ongeveer 10.000 jaar geleden onze vroege landbouw voorouders hebt het helemaal verkeerd. Voordat mensen verlieten hun vette stempel op de aarde, vaste planten domineerde een groot deel van het landschap van de bol.

Echter, de gewassen begunstigd door landbouwsystemen, zoals tarwe, rijst, maïs en soja, zijn eenjarigen, die moeten zaad en elk jaar worden herplant, en waarvan de ondiepe, honger wortels afbreken kostbare bovengrond. Voor Jackson, voorzitter van de Land Institute, de uitweg uit de moderne landbouw modder is om blijvende gewassen, die de grond het hele jaar door deken, jaar na jaar, en waarvan de diepe wortels breiden 6, 10, 12 voeten in de aarde groeien. Zijn is een verticale visie.

Aan de oppervlakte, permanente dekking betekent dat de aarde niet is onderworpen aan de kassa, en dus nooit kaal en kwetsbaar voor erosie verlaten. Ondergronds, de verwarde massa van wortels helpen te verrijken en houdt de bodem intact, de gewassen behouden ook meer vocht, waardoor ze weerbaarder in het gezicht van de droogte en de hoge temperaturen maakt.

In de afgelopen 30 jaar, hebben Jackson en zijn collega’s zijn kruisingen jaarlijks nietjes met hun wilde, vaste plant familieleden en belangstelling voor deze technologie is nu op de opkomst, zegt bodemkundige John P. Reganold van Washington State University. In augustus, de FAO is het bijeenroepen van een driedaagse top over de belofte van meerjarige gewassen voor de voedselzekerheid te verbeteren, terwijl het minimaliseren van schade aan de aarde. Tot op heden zijn plantenkwekers niet geslaagd in het produceren van vaste planten die opbrengst op gelijke voet met eenjarigen, en wijdverbreide aanplant van meerjarige korrels 15 tot 20 jaar weg te zijn.

Terwijl de agrarische economie neiging zich te richten op strikt opbrengst per hectare, Reganold zegt dat als ecosysteemdiensten, zoals bodembescherming, droogte resistentie en koolstofvastlegging, in aanmerking werden genomen, meerjarige variëteiten van grotere waarde zou zijn, zelfs als ze minder geproduceerd. Hun voordelen zouden vooral duidelijk zijn in gebieden met marginale gronden, zoals Sub-Sahara Afrika, waar de jaarlijkse gewassen en hun afhankelijkheid van chemische productiemiddelen en machines erosie en degradatie kunnen bespoedigen.

Het onderzoek is niet alleen houdt belofte voor de teaming microbiële populaties onder de voeten. Het ondersteunt ook wat Reganold beschrijft als de impliciete verbinding tussen gezonde bodem en gezonde mensen. De bodem is een opslagplaats van essentiële voedingsstoffen, die worden geleverd aan mensen en andere wezens door middel van planten. Bodemverlies en afnemende vruchtbaarheid vormen een directe uitdaging voor de voedselvoorziening, het beperken van zowel hoeveel kan worden gekweekt, en het niveau van de voedingsstoffen die in gewassen.

Het handhaven van de hoeveelheid voedingsstoffen van de bodem kunnen eisen sluiten van de lus. Volgens Seth Itzkan, voorzitter van Planet TECH Associates, een adviesbureau gericht op trends en innovaties, de sleutel tot het houden bodem gezond en vruchtbaar is dieren. Terwijl vandaag vee worden vaak geassocieerd met overbegrazing en erosie, Itzkan zegt dat hun biologisch afval is nodig om de bodem terug te brengen. Vee, beheerd “holistisch,” kan dienen om de milieuvoordelen van de grote kuddes en hun roofdieren die ooit bepaalde grasland regio van de wereld zwierven na te bootsen – door de voortdurende terugkeer van organisch materiaal aan de bodem.

Holistische landbeheer is een methode ontwikkeld door Allan Savory, restauratie ecoloog en voorzitter van het Savory Institute, die zich bezighoudt met grootschalige grasland restauratie door vee. Hartige houdt ook toezicht op de Africa Centre for Holistic Management, dat vee gebruikt om aangetaste bodems te herstellen en kickstart dorre gronden in de gezondheidszorg.

Correct worden beheerd, kon grazen herstellen uitgestrekte gebieden van aangetaste grasland

“Graslanden nodig dieren, maar ze deze nodig hebben in [de] correcte manier,” zegt Izkan. “De enige manier niet woestijnen in droge gebieden, in aanwezigheid van gedomesticeerde dieren, is om beweiding holistische gedaan met een plan dat de diversiteit en complexiteit van elke situatie geschikt. ‘Managed deze wijze, zegt dat dierlijke” kan effectief en betaalbaar te herstellen grote delen van de wereld gedegradeerde graslanden met de bijkomende sociale en het klimaat-gerelateerde voordelen. ”

Vee zijn niet het enige middel om voedingsstoffen op aarde te herstellen. In Haïti, hebben eeuwen van slecht bodembeheer en de armoede gestaag invloed was op het vermogen van het land om zichzelf te voeden. Tussen 1979 en 2001, per hoofd van de productie van granen daalde met 34 procent, en tussen 1998 en 2000, de invoer en de voedselhulp omvatte meer dan de helft van de geconsumeerde granen.

Om voedselzekerheid te verhogen, ecoloog Sasha Kramer richtte Duurzame Organische Integrated Livelihoods (SOIL), een non-profit organisatie die bouwt compostering toiletten te helpen dragen organische stof en de vruchtbaarheid terug in de aarde. De EcoSan toiletten hebben aparte compartimenten voor vloeibare en vaste stoffen, en wanneer ze de capaciteit bereiken, SOIL werknemers verzamelen om het afval in rijke vuil, die vervolgens wordt verkocht aan de lokale kinderdagverblijven en boeren te verwerken. Kramer, die verwijst naar haar werk als ‘bevrijding ecologie, “is het aanpakken van twee problemen: het ontbreken van goede sanitaire voorzieningen en versleten bodems. De oplossing, die het menselijk bijproducten introduceert in de voedselvoorziening door middel van de grond kan, terecht, wekken bezorgdheid over de veiligheid. Echter, verbeterde methoden van het vernietigen van pathogenen dienen het composteringsproces.

Kramer model kan effectief zijn, maar het is niet nieuw. In China, werd ’s nachts bodem “gebruikt voor duizenden jaren, en de agrarische terrassen van Peru kreeg ook legio dan van kunstmatige meststoffen. “Maar vandaag gaan we verspilling menselijk afval,” zegt David Montgomery. “Alle organische stof Een lange termijn visie op duurzame landbouw keert terug naar de bodem.” Vooral als de wereldbevolking steeds city-bound, Montgomery stelt dat samenlevingen zullen binnenkort moeten radicaal heroverwegen stedelijke sanitair en opnieuw te evalueren afval voor wat het werkelijk is: de bouwstenen van de bodem en het nieuwe leven.